Notice: Undefined index: search in /home/adaranur/domains/adara-nurse.co.il/public_html/wp-content/plugins/redux-framework/redux-core/inc/extensions/search/class-redux-extension-search.php on line 40

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adaranur/domains/adara-nurse.co.il/public_html/wp-content/themes/djompo/inc/widgets/djompo-latestpost-widget.php on line 114

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adaranur/domains/adara-nurse.co.il/public_html/wp-content/themes/djompo/inc/widgets/djompo-social-widget.php on line 119
מוגבלות סיעודית – האם יש דרך חזרה? | בית סיעודי - יד בנימין

ראשון - חמישי: 9:00 - 17:30 | ימי שישי וערבי חג: 09:00 - 13:00

מוגבלות סיעודית – האם יש דרך חזרה?

Thoughtful senior man looking away while sitting on wheelchair in nursing home

מה תפקידו של השיקום לעומת תפקידו של הסיעוד, ומה האתגרים שעומדים בפני חולה סיעודי והמסייעים לו?

מה ההבדל בין שיקום לבין סיעוד?

תהליך שיקומי לעומת סיעוד, הוא תהליך שבו החולה נמצא לאחר ניתוח או לאחר אירוע רפואי כלשהו כשיש ציפייה לשיפור במצבו על ידי טיפול רפואי וטיפולים פרא רפואיים כמו פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק, וכן באמצעות סיוע בהזנה מלאכותית וסיוע בנשימה עד להחלמה או שיפור משמעותי במצבו. בתהליך השיקום יש לעיתים מצב שבו החולה מוגדר כסיעודי למשך תקופה מסוימת עד לשיקומו. אמנם המצב הסיעודי הקלאסי הוא מצב בוא החולה מוגדר כסיעודי ולא צפוי לו שיפור שישפר את מצבו כסיעודי, הוא תלוי באחרים, וזקוק לעזרה במגוון פעולות כמו להתלבש, לאכול, להתקלח ולשלוט על הסוגרים.

מה הם האתגרים העומדים בפני חולה סיעודי

החולה הסיעודי יחוש ירידה משמעותית באיכות החיים וכתוצאה מכך עלול לסבול מפגיעה בדימוי העצמי, בביטחון העצמי, לפתח דיכאון ובמקרים קיצוניים גם לאבד את הרצון לחיות. התחושה שהחולה תלוי באחרים ובחסדם של הזולת זאת עלולה להיות תחושה הרסנית ביותר, השפלה ואכזבה, תחושה שהחולה כבר לא שווה כלום.

האתגר הכי גדול של חולה סיעודי הוא לשנות את המצב, למצוא סיבות לחיות למענם, לגלות את האהבה של המשפחה והחברים ולראות את החיובי והטוב שעדיין יש בחיים.

הקשיים של בני המשפחה והחברים

על החברים והמשפחה נופל לעיתים בבת אחת מעמסה של טיפול בבן משפחה סיעודי. לעיתים יש קושי בהתמודדות עם המחלה והמצב וכן עם האכזבה הרבה שהמשפחה חשה אל מול המצב החדש והלא צפוי. לעיתים הם נדרשים כדי לסייע לחולה הסיעודי העומס הנפשי והטרחה הרבה שהם משקיעים עלולה לגרום גם להם לקרוס נפשית וגופנית תחת הנטל.

הקושי הגדול ביותר שלהם הוא למצוא כוח להתמודד, כלים להקל על ההתמודדות עם הסיעוד ועם הקושי הנפשי שנלווה למצב החדש.

איך אפשר להתמודד נכון יותר עם האתגרים של החולה הסיעודי?

למלא את היום בפעילות משמעותיות

חשוב מאוד שהחולה ירגיש יעיל ומשמעותי ככל האפשר, שהחולה הסיעודי ישתתף בפעילויות מגוונות מידי יום, ויקומו בכל בוקר בציפייה ליום החדש.

לחזק קשרים עם משפחה והחברים

זאת הזדמנות ליצור קשרים חמים עם המשפחה והחברים, להיפגש כמה שיותר, לדבר כמה שיותר על אירועי השגרה, להתעלות מעל הקשיים הגופניים ולהתמקד במה שטוב ובחיובי שיש בחיים.

ליצור קשר עם אנשים במצב דומה

חשוב למצוא מקורות תמיכה חברתיים, כמו קבוצות תמיכה מקוונות, וקבוצות תמיכה במרכזים מסודרים לתמיכה בכל מצב סיעודי שונה על מנת שהחולה ומשפחתו יוכלו לשתף את רגשותיהם ואת קשייהם ולקבל תמיכה נפשית וגם תמיכה טכנית לעיתים.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סרגל הנגישות